emailbild
Google

Internet www.klokast.se

 

  

Kloka Gubbens naturmedicinska  mottagning 

Kloka Gubben har efter överenskommelse mottagning  i Håcksvik, 25 km söder om Svenljunga.

Vid ett patientbesök undersöks patienten på olika sätt, tex genom bioelektroniska mätningar på akupunkturpunkter på händer och fötter och öron, muskeltestning, mm,

Ofta används  s k frekvensmedicinsk utrustning  (Oberon) för  att  skaffa en bild av stresstillstånd och  obalanser i kroppen

 Behandlingsprogrammet kan omfatta råd om kost och dryck, vitaminer och mineraler, homeopatiska preparat, akupunktur, zonbehandling, bindvävsmassage, egna övningar etc, beroende på problemens art.

Ett besök inkl den behandling som kan ges vid tillfället kostar fn 500:-/45 min. Beräkna ca 90 minuter för ett nybesök.   Behoven av näringstillskott etc varierar stort mellan olika patienter, mellan 0 o 1500:-  eller mer,  beror delvis - men inte helt - på hur kosten sett och ser ut.

Eftersom bakgrunden till dålig hälsa ofta utgörs av yttre eller inre förgiftning går behandlingen går ofta ut på avgiftning av någon form. En uppfattning om vad avgiftande behandling innebär finner du här.

Läs mer om mottagningen här!

Funkar det då?   (Borås Tidning  31/3 -12)

oskar

Personliga råd via email.

Du kan via E-mail få en första kostnadsfri alternativmedicinsk bedömning av dina problem. Den som svarar för denna första bedömning är biopat Ulf Brånell.

Syftet med denna service är att stimulera surfaren till att att sätta sig in i den ekologiska medicinens principer, och att finna en ny "infallsvinkel" på sina problem, att förstå hur det kan hänga ihop och varför kroppen beter sig som den gör, och vad man möjligen kan göra åt saken.

Vad syftet med denna mailservice inte är:

Syftet är inte att ge kompletta, individuella behandlingsprogram "mot" olika besvär eller gratis ersätta konsultation hos en bra terapeut. . Det finns gott om "huskurer" som man kan pröva på SIEMs site, för att utnyttja dessa tips behöver man inte maila. Ibland funkar de, ibland inte. Det är t ex ingen större idé att mail och fråga "vad finns det för medel mot eksem?" . Det tyder på att man varken läst Minikursen eller broschyren om eksem, än mindre försökt följa de förslag som finns där.

Syftet är inte heller att diskutera grannars, vänners och anhörigas hälsoproblem, eller att få behandlingsprogram att ta med hem till dem. ("Min granne har varit på undersökning och fått diagnosen fibromyalgi. Kan han verkligen ha.....") Ett bra individuellt och konkret behandlingsförslag kräver att man får undersöka och prata igenom olika sidor av ett problem, på ett sätt som inte är möjligt via mail. Ett "ombud" kan i regel inte heller svara på de frågor om hälsotillstånd, historia, medicinering etc som kan behöva ställas. Därför svarar jag mycket kortfattat eller inte alls på frågor som berör andra än brevskrivaren själv. Grannen får skriva själv om han är intresserad och kan använda dator. Om han inte är intesserad - varför ska då jag lägga tid på honom?

Syftet är inte heller att brevskrivaren ska "slippa läsa en massa text " på SIEMs site för att direkt kunna få sin lösning serverad på ett fat. Svaren kan ofta bestå av en del läshänvisningar, och kräva en del eftertanke och "omtänkande". Brev av typ "jag går omvårdnadslinjen och ska göra ett specialarbete om smärtlindring. Kan du berätta vad det finns för smärtlindring och när man använder det? Jag behöver svaren före fredag.." får också rätt kärv behandling. Jag är inte lakej åt lata studeranden.

Inte heller är syftet att komplettera eller förklara den behandling som du får av andra terapeuter eller läkare. Om din terapeut ställer en diagnos så är det han som ska förklara den - inte jag! Om du får ett preparat eller medicin och undrar "vad är det emot?" - så fråga den som rekommenderat preparatet, inte mig. De har tagit betalt för att göra sitt jobb, se då till att de gör jobbet också!

JAG KAN INTE HELLER REKOMMENDERA ANDRA TERAPEUTER ATT VÄNDA SIG TILL. Jag har ingen möjlighet att löpande följa hur andra terapeuter arbetar, vilka priser de tar och vilka resultat de uppnår,  och absolut inte runt om i landets  nära trehundra kommuner.   Det vore då bara ohederligt att "rekommendera" nån eller något man inte känner till.

När du mailar:

KONTROLLERA ATT DIN EGEN EMAILADRESS FUNGERAR! (Det är trist att lägga arbete på att utforma personliga svar, för att sen finna att mottagaren "inte finns"!) Ett bra sätt att kolla det är att beställa SIEMs Månadsmagasin nedan. Om din returadress fungerar kommer du då snabbt att få ett bekräftande mail tillbaka.

Ange sedan ditt namn och födelsedatum i E-mail, samt beskriv problemen som du upplever dem, samt viktiga skador och händelser i det förflutna. Titta gärna på vanliga frågor och svar i Brevlådan och på de siter som berör ditt problem. (se förteckning längst ned på sidan).

Jag vill ha en första alternativmedicinsk bedömning per e-mail (kostnadsfri) :

Om din browser inte matar upp ett mailformulär när du knappar på texten ovan - skriv då ett vanligt mail till siem@klokast.se

När du får svar:

Du får gärna svara och reagera på svaret - tala om om du hade nytta av det eller ej, eller precisera någon fråga. . Om du svarar; använd "reply to" på ditt mailprogram så att vår tidigare brevväxling kommer med i mailet!

Fundering innan du söker hjälp (här eller någon annan stans) : Vad vill jag?

Jag vill gärna bli frisk men

- det får inte kräva att jag ändrar på något i min livsföring eller i mina planer för framtiden
- det får inte göra ont eller vara obehagligt eller ge överraskande effekter
- det får inte vara ansträngande
- jag ska få komma när jag vill, och avbeställa min tid i sista stund om jag har lust
- det ska gå mycket fort, ju längre jag varit sjuk desto fortare måste det gå att bli frisk
- jag ska förstå precis varför jag blivit sjuk och allt som händer i min kropp under behandlingen, men jag ska inte behöva lägga tid och energi på att läsa och studera
- jag ska förstå och veta precis vad det är jag stoppar i mig och vad det uträttar, men jag ska inte behöva lägga tid och energi på att läsa och studera
- det ska vara hundraprocentigt och bevisat effektivt för alla
- jag själv, min familj, mina kamrater eller min läkare får inte tycka det är mystiskt, konstigt eller farligt utan alla ska "tro på det" från början
- det ska inte vara långt att åka, och jag ska inte behöva åka ofta.
- det får inte kosta särskilt mycket pengar, helst ska det vara gratis.
- jag ska kunna betala nån gång i framtiden när jag har råd
- behandlaren ska vara välrakad, snygg och trevlig också mitt i natten om det skulle behövas

<>Vill jag bli frisk - eller lurad?


Patientröster

" För det första så är jag oerhört tacksam för den hjälp jag har fått för mina problem.... Helt perfekt är det inte men med tanke på att jag har haft dessa prostataproblem sedan jag var 20 år, så är jag mycket nöjd med situationen just nu... Ander 46 år :"

"...mår jag bättre än någonsin. Dessutom har jag mitt bästa HbAAc-värde på femton år, nämligen 7.7., samt perfekta njur-, lever-, salt- och syrahalter (förutom det perfekta kolesterolet). Mycket av detta är din förtjänst... Eva 30"

"Fick klåda och utslag över hela kroppen. Gick till läkare, Skrev ut Tavegyl, hjälpte inte blev bara yr. Gick till Kloka Gubben, kände mig bättre redan på kvällen. Fick huvudvärk efter behandlingen. Klådan samt huvudvärken borta efter några dagar. Behandlingen botade även min nickelallergi." Birgitta 42 år

Webbkurs

"Har sedan många år haft otaliga magåkommor och varken jag eller flera läkare har vetat exakt varför. Efter en tids naturmedicinsk behandling har jag dock märkt stora förändringar, och framför allt fått svar på de flesta av frågorna "varför"! Margareta 24 år

"När jag var hos dig sist ..... Kan du tänka dig att mina besvär med magsyran försvann på samma dag. O då hade jag haft dom i flera månader.... Sen var det lite andra små blockeringar som släppte. Men du sa att jag kunde få vissa symptom så jag tog det lugnt. Än har jag inte tagit en enda värktablett ens sen jag började gå hos dig. Tarmen har värkt till emellanåt nu, men det har säkert med stressiga dagar o göra. ..... Hade jag inte gått hos dig så vet jag inte hur jag skulle klarat av detta. (Ta för dig) . O jag vore tacksam om jag fick fortsätta med det."...L 48

"Jag måste tacka dig för att du botade min infektion. Det är ganska besvärligt att vara sjuk samtidigt som skolan pågår , eftersom lärarna betraktar en som efterbliven om man inte följer med...!" Maria 15 år