Att använda öronljus

En folkmedicinsk behandling med långa anor

behagligt och renande

Använd öronljus ENDAST till öron!

Använd ett öronljus i taget, med patienten liggande på sidan.

Vid försiktighet kan man behandla även barn och djur.

BESTÄLLA!

Startutrustning - behandling med öronljus

Gör i ordning utrustningen före behandlingen:

utrustning

Otoskop
Det är inte helt nödvändigt, men mycket lämpligt att använda ett otoskop för att undersöka örat före och efter behandlingen. Då får du veta precis hur hörselgången ser ut .

Öronljus
Ha minst fyra öronljus tillgängliga, speciellt om det är patientens första behandling.

Sax
Används för att avlägsna aska från ljuset, alltefter som det brinner.Värm gärna saxen för att hindra vaxansamling på den.

En skål med vatten:
För att samla upp aska och avfall

Aluminiumform el dyl:
Gör ett hål i mitten av formen, och stick ljuset igenom ungefär 6-8 cm. Formen fångar upp eventuellt droppandevax. (Du kan också använda vanlig aluminiumfolie.)

Tändstickor:
För att tända ljuset - naturligtvis.

Liten kudde
Placeras under patientens huvud Handduk eller pappershandduk: Ovanpå kudden av hygieniska skäl.

Lakan, papperslakan:
Kan vara en god idé om man har flera patienter.

Musikanläggning el dyl:
Behandlingen tar en stund, och en angenäm atmosfärär värdefull.

Avfallsbehållare, även för flytandeavfall:
Ljusstumpar kan samlas i en plastpåse. Skålen spolas ur och diskas. Handtvätt mellan patienterna.

ljus1

Steg för steg

Proceduren kan variera något, beroende på vilka ljus man använder, men följer i huvudsak följande:

Försäkra dig om att trumhinnan inte är perforerad (kan misstänkas vid eller strax efter akut öroninflammation) eller att örat dräneras genom inopererat rör el dyl. Då ska du inte använda öronljus.

Inspektera gärna örat med ett otoskop i förväg. Behandlingen kan eventuellt förberedas genom att olivolja eller särskild örtolja droppas i örat för att lösa upp intorkatvax.

Använd naturligtvis sunt förnuft vid behandlingen, t ex vid hantering av eld och låga etc. Avbryt naturligtvis behandlingen omedelbart om patienten av någon anledning skulle uppleva påtagliga obehag, och du är osäker på vad som orsakar dessa. (Vaccumsuget orsakar dock givetvis vissa känselsensationer .) Det förekommer i regel ett sprakande och knakande när vaxhaltig ånga förbränns av ljuset, låter för patienten ungefär som pop-corn-poppning.

Tryck öronljuset genom formen eller aluminiumfolien så det sticker ut tillräckligt för att formen ska kunna vila på örat.

Antänd ljuset, vänta helst till du kan se en aning rök komma ur den smala ändan.

Anbringa öronljuset tätt intill örat. Trycket ska inte vara obehagligt, men tillräckligt fast för att övergången mellan öra och ljus ska bli lufttät. Se till att ljuset placeras någorlunda vertikalt, men lutar något lite. Läget ska bibehållas under hela behandlingen för att ett effektivt vaccum (eller rättare sagt luftundertryck) ska skapas.Kontrollera också att den smala ändan inte täppts till av vax. Öppna i så fall hålet med spetsen på en sax, en tändsticka el dyl. Det är OK om en aning rök tycks komma ur själva örat.

ljus3

Trimma veken då och då med saxen . Håll fastformen när du klipper och se till att askan faller på formen ( och inte på patienten)

ljus3

Avlägsna ljus och aluminiumform samtidigt, vänd formenpå sidan över vattenskålen och doppa ljuset ivattnet

Ljusets bränntid ska normalt vara under tio minuter. Ofta kan flera ljus behöva användas.

Efter behandling kan patienten uppleva påtaglig lättnad, "ren" känsla, förbättrad hörsel,minskad susning etc.

-----------------------------

Vi säljer  f n följande typer av öronljus:

Hopiljus:   Raka, öppna rör,  ca 30 cm långa, ca 8 mm jämntjocka, bivax och bomull. Ca 6 cm från den ända som ska anbringas mot örat finns en grön markering, som också innehåller en folietråd, för att minska risken för att ljuset ska brännas för långt.  Ljuset bör dock släckas några cm  innan lågan nått denna markering.
Mycket  liten rinning, den sk gasbindemetoden rekommenderas dock som säkerhetsåtgärd.  Veken från det avbrända ljuset kan behöva trimmas ett par gånger med sax under behandlingens gång.   Bränntid 8-10 min. Parvis förpackade i plastfordral.   Säljs i förpackningar om 8 resp 50 ljus  (dvs 4 par resp 25 par

Classic öronljus :  Ca 23 cm långa,  raka men avsmalnande i ena ändan. bivax och bomull.  Bränns till ca hälften, veken kan behöva trimmas någon gång. Mycket  liten rinning, den sk gasbindemetoden rekommenderas dock som säkerhetsåtgärd. Bränntid ca 8  min.  Säljs i förpackningar om 20 resp 100 st.  Bra effektivitet till mycket lågt pris.

För den vane användaren/terapeuten  är alla ljustyperna mycket lämpliga, för den som saknar tidigare  erfarenhet av öronljusbehandling  är Aurecon ofta säkrast och lättast att arbeta med. 


BILD AURECON LJUS


           

Lyckliga brev

Till Kloka Gubben & Sanslösa Tanten AB

Har genom min svåger Harald Fors fått behandling med öronljus, vi är båda mycket nöjda med behandlingen, resultatet var otroligt; Nu har vi flera bekanta som vill pröva samma behandling, därför vill vi beställa ·.. Med hälsningar från två nöjda patienter, Harald Fors och Bernt Matsson.

(Adress erhålls på begäran)

-------------

"Jag är hundterapeut och har själv en hund, som haft stora öronproblem med upprepade infektioner och antibiotikabehandlingar. Nu har jag behandlat hunden med öronljus några gånger, och veterinären säger att han aldrig sett nåt liknande: När vi kommer med öronljusen lägger sig hunden själv på sidan med örat uppåt för att få sin behandling. Och veterinären kan inte längre hitta nåt fel på öronen. Helt fantastiskt. Kajsa Sandström, Boden. kajsamassage@hotmail.com "


Beställning

Känner du nån du vill tipsa omöronljusen? Klicka här!

Om du tillgodogör dig bruksanvisningen, och har vana och omdöme för att genomföra kroppsbehandling på eget ansvar kan du beställa otoskop och öronljus från oss. OBS dock att man inte kan genomföra behandlingen på sig själv...

Vi får ofta förfrågningar från personer som vill få hjälp med behandling med öronljus. Vill du bli behandlare på din hemort - kontakta oss så remitterar vi ev kunder i närheten till dig! Maila om du vill ha tips på behandlare i din närhet!


En sats om 20 st (=10 par) CLASSIC öronljus kostar 475 :- , 100 st (=50 par) kostar  1875:-

Du kan också beställa otoskop av. oss till priset av 410:-

Alla priser ovan inkl moms.

Beställ gärna via vår web-butik på http://www.klokast.com
<>
Annars kan du beställa genom att sätta in summan +  porto 60:- på pg 1 76 88 -3
/Kloka Gubben &Sanslösa Tanten AB/, och ange på talongen antal beställda satser av öronljus,- samt naturligtvis ditt namn o postadress.

<>Du kan också boka tid hos oss för behandling ,  eller ta kontakt med oss om du vill bli återförsäljare Ring 0515 51420!

GRATIS MARKNADSFÖRING; Annonsera din verksamhet på http://www.alternativtorget.se

NYTT: Mera tips och instruktioner för öronljusbehandling

Känner du nån du vill tipsa om öronljusen? Klicka här!

För ytterligare information, behandling ellerbeställning,

skriv till KlokaGubben & Sanslösa Tanten AB

Överst på denna sida - Otoskop -Öroninformation- Utrustning för ljusbehandling