Svenska Institutet för Ekologisk Medicin Kölaby Frälsegården 52026 Trädet teö 0515 51420 http://www.klokast.se/siem/

Email:siem@swipnet.se

http://www.klokast.se/M/B.htmlTidiga nummer av magasinet är f n delvis otillgängliga p g a omarbetning
Följande länkar bör dock numera fungera

Januari 2002 - Feb - Mars - April - Maj -Jun - Juli - Aug - Sep - Okt - Nov - Dec
 Januari 2003- Feb - Mar - Apr - Maj - Juni - Juli -Aug - Sep -Okt - Nov - Dec
Januari 2004    Feb   Mars April   Maj   Juni    Juli    Aug     Sep   Okt    Nov  Dec


UTSKRIFTSVERSION PDF AV DETTA MÅNADSMAGASIN


Svenska Institutet för Ekologisk medicin

SIEMs Månadsmagasin Januari 2005
Notiser o kommentarer

 Våldsamt dataspel - Finns det nåt val? - Forskningens oskrivna regler - Ett enda läkemedel motsvarar en tsunami! - Bill Gates ger miljarder till barnvaccin - Mail om ovaccinerade barn - Om vacciner och autism - SIEM Magasin om vacciner - Vreden mot makten - Det desillusionerade folket - Läkemedelsbolagen planerar våra kommande sjukdomar -  Kina vill bli världsledande inom bioteknik - Mail om Apotekets fasoner- Things go better with Coke - Mailat om soja - Konstruktivt mail om katastrofer - Allt mer genmanipulerade varor - Ur tidskriften Medicinsk Vetenskap - Tarmfloran avgörande - Alkoholmissbruk bygger om hjärnan - Bush: "stoppa asbeststämningar" - Högt blodtryck största hälsohotet 2025 - Åttaåring dog under fotbollsträning - Svenska posten - Skövlad skog förvärrade flodvågskatastrofen - Magnetkamera kan avslöja lögnare - Åtal för vägran att lämna ut forskningsmaterial - Ny gen viktig förklaring till Parkinson - Nikotin kan skydda mot parkinson - Ett glas vin om dagen minskar risk för demens - Öl mot cancer? - Ny upptäckt kring Galna kosjukansmitta - Unga börjar knarka på ungdomshem- Michael Moore på jakt - Okommenterade länktips

Ledare: Gubben Noa var en hedersman...


..Men inför Guds ögon blev jorden alltmer fördärvad och full av våld. Gud såg att jorden var fördärvad, eftersom allt vad människorna gjorde på jorden var fördärvligt. Han sade till Noa: ”Jag har bestämt att jag skall göra slut på alla människor, ty de har fyllt jorden med våld. Jag skall förgöra både dem och jorden. Bygg dig en ark av goferträ och inred den med olika rum. Bestryk den både invändigt och utvändigt med jordbeck. ( 1 Mosebok )

S k högre organismer är utrustade med någon form av nervsystem. Nervsystemet är i första hand en biologisk anordning för att lagra, känna igen och reagera på hotbilder - för släktet arketypiska hotbilder eller hot som inpräglats i den enskilde individen under mer eller mindre traumatiska former. Detta är nervsystemets överlevnadsbefrämjande funktion men också dess begränsning. Intryck som inte direkt kan relateras till omedelbara hot ( eller flykt undan sådana) har svårt att vinna organismens uppmärksamhet., och glöms fort bort. Vår s k verklighetsbild utgörs i själva verket huvudsakligen av mer eller mindre sorterade hotbilder och flyktreaktioner, något som är lätt att exploatera för den som vet hur det fungerar. Vår traditionella barnuppfostran syftade främst att lära barnet känna igen och undvika faror. Annars blev de inte så gamla.

Individens programmering - inlärningsprocessen - följer en enkel princip: Efter ett genomlevt trauma beslutar sig han för att ”detta ska inte få hända igen”, och förstärker sin förmåga att känna igen och undfly den typ av hot som föregått skadan. Rent fysiskt innebär detta t ex att nervförbindelser i hans hjärna utvecklas så att de lättare kan vidarebefordra ändamålsenliga signaler, medan inadekvata signaler filtreras bort. På så sätt kan han lära sig känna igen den sabeltandade tigern redan på avstånd, och hinner lägga benen på ryggen medan han har några kvar.

Experiment kan visa hur påverkan av stresshormoner underlättar inpräglingen. Denna inlärning är fullt verksam också under ytligt sett helt trygga förhållanden - i skolbänken, framför TV:n eller datorn osv , där hot och trauman emellertid inte är verkliga utan simulerade och symboliska.

Inlärning är emellertid i naturen en sak för de individer som överlevde hotet, inte för dem som blev tigermat. De överlevandes (mer eller mindre slumpartade) olika sätt att reagera på hotet måste i naturen alltså ha haft någon form av överlevnadsvärde, och förtjänar därför att registreras och bevaras inför framtiden. Reaktioner som ledde till att individen blev uppäten bör däremot inte bevaras inför framtiden, de saknade uppenbarligen överlevnadsvärde.

Denna naturliga logik fungerar dock inte när inlärningen baseras på symboliska hot, där eleven överlever talrika simulerade situationer där han egentligen skulle ha gått under. Genom sådan ”konstgjord” inlärning blir det möjligt för individen att inprägla och uppöva katastrofala och destruktiva reaktioner och verksamheter, som han i verkliga livet aldrig skulle kunna överleva, t ex att störta mot marken med ett jetplan eller optimera effekterna av nukleära vapen. Genom utbildning, baserad på symbolik och simulering, blir det alltså möjligt att träna in hur överlevnadsfientliga och destruktiva reaktionsmönster som helst. På så sätt kan en läraktig och välartad trettonåring tränas att bli en rutinerad kamikazepilot eller förslagen och systematisk massmördare.

Därav kan vi också förstå att de symboler och simulatorer som tillhandahålls i vår s k kultur har viktiga funktioner. Massmediala skildringar, datorspel, skolor och utbildningsväsende mm tillhandahåller såväl skrivna som oskrivna läroplaner över vad som bör inpräntas i medborgarens nervsystem. Våra inbyggda och nedärvda överlevnadsinstinkter för en alltmer ojämn kamp med en alltmer verklighetsliknande skenvärld där mördade skådespelare likt galten Särimner oupphörligen återuppstår , där vi själva nedskjuts utan smärta och blodspillan och återuppstår i nästa game, där vi sätter alla våra tillgångar på svart medan rött kommer upp...utan konsekvenser för oss själva, utan att de simulerade hoten realiseras utan blott utgör depraverad onani för blaserade nervsystem. Skillnaden mellan en verklig tsunami och någon amerikansk katastroffilm blir då för de allra flesta enbart några lågmälda formuleringar i speakertexten.

När människans naturgivna överlevnadsförmågor i vårt samhälle på detta sätt avtrubbas och bedövas - inte bara genom kemiska droger utan också av en kulturellt och politiskt iscensatt fel-inlärning av gigantiska dimensioner - är det lätt att räkna ut fortsättningen. Evolutionen torde visa hur dinosaurier med för stora näbbar, för långa vingar eller tunga kroppar får allt svårare att överleva, utan övergår till en karriär som fossila lämningar, ty den inbyggda balansen mellan organismens olika egenskaper saknades. En så avancerad inlärningsförmåga som den mänskliga tycks också kräva ett samhälle och kultur som är inriktad på biologisk överlevnad och ekologisk balans, och som förmår hävda detta gentemot allsköns destruktiv galenskap. Den förvuxna mänskliga hjärna som vetenskapen idag dyrkar med närmast religiös emfas, kan annars visa sig vara ett tragiskt och misslyckat stickspår på evolutionens väg, något som på sikt överlåter planetens vård åt mer ändamålsenligt konstruerat biologiskt liv, t ex kackerlackor.

Jordbeck ska väl gå att koka själv, men är det nån som vet var man kan komma över ett parti goferträ?

Trädet januari 2005

Ullf Brånell


Våldsamt dataspel
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=319690&queryArt53141=dataspel&searchDepartmentArt53141=null&pageArt53141=0&sd=1
En chef i ett företag i Ängelholm åtalas för att ha spridit datorspelet Postal 2, som enligt JK innehåller bilder som närgånget och utdraget skildrar grovt våld mot människor. Åtalet gäller olaga våldsskildring.
 ....
Postal 2 går ut på att slakta så många som möjligt på ett postkontor. Spelaren kan bl.a. välja att skjuta mot svarta, homosexuella och poliser.


Finns det nåt val?

Ur brev från Kalle Hellberg (Maila kalle@maxicom.se om du vill komma på Kalles maillista om mobilstrålning mm )

För er som även har intresse av världspolitiken kanske denna punkt kan vara av intressant.
Kommande helg är det val i Irak och svensk massmedia kommer att vara fyllda av denna händelse, men det vi kommer att få läsa/höra/se har inte mycket med verkligheten att göra. De journalister som finns på plats är innestängda i sina hotell och förmedlar endast information som dom får från USA:s och Storbritaniens propagandamaskineri (framförallt från CIA). Bilder som vi ser på TV är oftast noga utvalda av CIA, sanningen är något helt annat (vilket jag påstår efter mer än 30 års rotande bakom kulisserna om den verkliga makten på vår Jord).

Orsaken till att jag lägger in detta ämne i mitt utskick är min personliga indignation över hur det är möjligt att svensk media har så låg moralisk nivå att de kan sprida vilka tillrättalagda "nyheter" som helst. Hörde en intervju med en "expert" från försvarshögskolan i lördags uttala att USA:s krig mot Irak var "det enda lämpliga". Mina tankar går till de barn som USA dödat i Irak sedan 1991, nu över en miljon (1 000 000) och deras föräldrar samt de över sjuhundratusen (700 000) vuxna som fått sätta livet till under samma tid (få av dessa kan man kalla "terrorister"). När hade vi en tyst minut för dessa i våra skolor, vad bryr sig försvarshögskolans "experter" om detta? De drabbade i Irak struntar fullständigt i något val, ett påfund som ska legalisera USA:s okupation, men som på intet sätt kommer att visa vad Irakierna själva vill.
....


Forskningens oskrivna regler
http://www.amasci.com/freenrg/rules.html
Oumbärlig läsning för dem som stångar sina pannor blodiga i försöken att få vetenskapligt erkännande av vad de flesta redan vet.

Ett enda läkemedel motsvarar en tsunami!
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=370116&previousRenderType=8
Vioxx, den omstridda smärtlindrande läkemedlet för reumatiker, kan ha orsakat långt fler fall av hjärtsjukdomar än hittills känt i USA. En länge väntad studie säger att det kan vara fråga om upp till 140.000 fall...

SIEMs kommentar: Överdödligheten beräknas genom att jämföra Vioxx-behandlade patienter med patienter som medicinerats med andra gifter , t e x Celebrex, vilka i sig bevisligen också är skadliga. Att jämföra med patienter som får en avgiftande och näringsrik kost, samt oskadlig behandling, det vore naturligtvis otänkbart - men ännu mer förödande för medicinen. Offren för ett enda läkemedel kan alltså lätt motsvara vad en asiatisk tsunami kräver.

Men offren för den kemiska tsunamin ska inte vänta sig någon medial uppmärksamhet,, lagändringar eller snyftande politiker och kungahus. De är verkligen torsk, och något fiskestopp lär inte vara att vänta.

Bill Gates ger miljarder till barnvaccin
http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=545830
Datormiljardären Bill Gates har skänkt en stor summa pengar som ska användas för att vaccinera barn i fattiga länder. Motsvarande fem miljarder kronor från Bill och Melinda Gates fond anslås till det världsomspännande vaccinationsprogrammet Gavi, Global Alliance for Vaccination and Immunisation, i samarbete med FN:s världshälsoorganisation WHO.

Gavi har på mindre än fem år vaccinerat 54 miljoner barn bland annat mot difteri, stelkramp, kikhosta, gulsot och gula febern....


SIEMs kommentar:  En miljard barn saknar mat och vatten, men storfinansen vill ge dem sprutor.

Mail om ovaccinerade barn

Hej Ulf! Jag har skrivit till dig tidigare om mina vaccinerade samt ovaccinerade barn coh nu har det gått några år och tänkte uppdatera lite... Mina barn är 15,14,9,9, 4 1/2 samt 1 1/2 år gamla.
De två yngsta är helt ovaccinerade och de fyra stora är vaccinerade enligt "programmet" vid den tidpunkten.

De stora barnen har varit mycket sjuka när de var yngre, samt konsumerat en hel del antibiotika. Det har gällt öroninflammationer,lunginflammationer mm Sen ung 4-5 år tillbaka har min medvetenhet (om häslo kontra sjukvård) ökat och jag förser barnen med kostillskott iform av vitaminer och mineraler och har även slutat att vaccinera dem. Numera är barnen nästan aldrig "sjuka". Det är förkylning ibland eller magsjuka..
 
Ingen i familjen har ätit antibiotika de senaste fem åren och märk väl, de två yngsta som är helt ovaccinerade har aldrig ätit antibiotika överhuvudtaget.. Nog är det väl lustigt i en familj med fyra äldre syskon och en mamma som alla varit sk "öronbarn" så blir inte de två yngsta det...Det enda som skiljer är ju att vi "stora" är vaccinerade och de små inte är det. Ja ,de små har knappt aldrig träffat en läkare... Slump eller... DET tror ialla fall inte jag!!

Tack förresten för en bra hemsida och tack för de mycket efterlängtade nyhetsbrev som kommer varje vecka!!

MVH; Maria Isaksson PauliströmOm vacciner och autism
Min son har blivit svårt skadad av vacciner. Han blev autistisk, inkontinent och berövades sin talförmåga:

http://w1.sydsvenskan.se/Article.jsp?article=10056591
http://www.metro.se/content/acrobat/skane/SEMMA_20041228_A_Metro.pdf

Som så många andra föräldrar såg jag hur ett friskt barn, som pratade och skrattade, vaccinerades bort. Nu behöver han konstant vård som kommer att kosta skattebetalarna miljoner. Kvar efter vaccinet finns skalet av en människa, ett skal som myndigheterna tycks ha offrat medvetet på vaccinprogrammets altare.

Det känns fruktansvärt att ens barn kan misshandlas av läkare på det här sättet, men det känns ännu mer kränkande att läsa vaccinförespråkarnas propaganda i tidningarna. Nyligen var vi tvungen att läsa en artikel som Åsa Westlund har skickat till alla tidningar i Sverige, där hon propagerar för vaccinering av alla barn. Åsa Westlund sitter i Europaparlamentet för socialdemokraterna.
I parlamentet är hon ordinarie ledamot i utskottet för miljö folkhälsa och livsmedelssäkerhet, men vet tydligen ingenting om vacciner. Inte med ett ord nämner hon skadorna som orsakas av vacciner, eller så vet hon kanske inte ens om att vacciner används rutinmässigt i laboratoriet for att framkalla hjärnskador hos råttor (se till exempel Treatment of lethal pertussis vaccine reaction with histamine H1 antagonists NEUROLOGY 1987;37:1068-1072) och att forskare som Mady Hornig framkallar autismliknande beteendestörningar hos råttor med hjälp av just vacciner. Inte att undra på att vi har en epidemi av autism, beteendestörningar och läs- och skrivsvårigheter. Andra sjukdomar som drabbar vaccinerade och ökar i takt med ökad vaccinering inkluderar astma, allergi, plötslig spädbarnsdöd och multipel skleros. Vaccintillverkare erkänner helt öppet i sin produktinformation att sjukdomar uppstår efter vaccinering. Synd att jag inte läste informationen innan vaccineringen ägde rum. Det var föst efter det att mitt barn blev skadat att jag för sent upptäckte vad vacciner innehåller: 0,01-,025 % vardera av formaldehyd, kvicksilver (eller ersättningen 6-feno-oxyetanol, ett protoplasmiskt gift), aluminium, färgförtunning, kylarvätska, färgämnen, rengöringsfenoler, lösningsmedel, borax , desinfektionsmedel, natriumglutamat, glycerol, sulfit- och fosfatsammansättningar, polysorbat 80/20, sorbitol, polyribosylribitol, betapropiolakton, AmfotericinB och andra kemikalier, plus hydrolyserat gelatin, kasein, blod och vävnad från döda djur (t ex ko, kycklingembryo, apa, får, gris, hund etc.), celler från aborterade människofoster, muterade människovirus, förorenande djurvirus (t ex SV 40, vilket orsakar cancer hos människor), bakterier, bakteriella endotoxiner, antibiotika, jäst samt DNA från djur, bakterier och virus (som när det injiceras kan införliva sig med mottagarens DNA). Svaret till Barncancerfondens ”Varför?” är således mycket enkelt: ”Därför att vi injicerar barn med gifter och cancerframkallande ämnen.” Det är föga överraskande att man förväntar sig att inom några år får varannan svensk cancer...

Och till vilken nytta? Vacciner skyddar inte ens mot sjukdomar. De ökar risken för sjukdomar, de sprider sjukdomar. När USA införde obligatorisk vaccinering mot kikhosta 1978, till exempel  ökade sjukdomen med 300 %. Sverige slutade vaccinera mot kikhosta 1979. Resultat: färre sjuka. Sverige återinförde vaccinering mot kikhosta för några år sedan (46 barn dog när de testade vaccinet – de hade räknat med ”bara” 20 döda. När familjer har krävt ersättning är journalerna plötsligt borta. 20 familjer har fått ersättning samt en munkavleorder). Kikhosta har nu ökat med 300 % och det vi har en epidemi på västkusten. I tredje världen är vacciners effekt på de fattiga och undernärda barn som Åsa Westlund vill hjälpa ännu mer katastrofal. Dr Kalokerinos noterade att 50 % av urinvånarebarn i Australien dog efter vaccinering. Han till och med skrev en bok om sina erfarenheter: ”Every Second Child”. Men ingen bryr sig. Vaccinskadade barn får inte finnas, då finns de inte. Och den vaccinskadades familj måste stå ut med sjukvårdens hot och hat. Man kan inte ens få korrekt behandling eftersom de flesta läkare inte vet någonenting om vaccinskador och för de mesta vägrar sjukvården att erkänna vaccinskadors existens. Inte för inte, när hon var chef för Socialstyrelsen sa Christina Doctare att ”Sveriges läkare är läkemedelsföretagens lakejer.”

Läkemedelsföretagen uppvaktar Sveriges läkare, spenderar 60.000 kronor per läkare och år och bjuder på allehanda ”kurser” och ”gåvor” Deras lobbyister har tydligen varit lika flitiga i Bryssel av Åsa Westlunds insändare att bedöma. Men man måste erkänna att det är en genialisk affärsidé att göra friska barn sjuka:  ju flera sjuka desto bättre för läkemedelsföretagens aktiekurs. Vi vaccinskadade har inga lobbyister och kan inte konkurrera när det gäller representationskarusellen: vi är utblottade och har gravt handikappade att ta hand om. Men då och då får jag en artikel publicerad, varvid några ilskna läkarlakejer brukar skriva till tidningarna och protestera att vacciner är underbara. Men tror de verkligen på vad de säger? I flera år nu har jag erbjudit mig att vaccinera läkare och andra vaccinförespråkare med alla barnvacciner med dosen justerad efter kroppsvikten (vi antar att barn väger i genomsnitt 5 kilo vid vaccinering). Hittills har ingen i hela världen vågat ta samma risk som varje spädbarn utsätts för. Vågar någon nu? Hur feg är Åsa Westlund? Hon föregår väl med ett gott exempel, eller…?

Nåja, Åsa får tro vad hon vill om vacciner, men hon får väl inse att det handlar om tro, inte fakta. Hon tror att hon kan rädda barn med vacciner, men får hon som hon vill blir resultatet en katastrof. Vad världens barn behöver är rent vatten, god näring och goda levnadsförhållanden, inte vacciner. Själv har jag vidtagit rättsliga åtgärder och ser fram emot att möta sjukvårdens- och läkemedelsföretagens representanter i tingsrätten. Jag vill skipa rättvisa och få ersättning för min stackars son och vårt obeskrivliga lidande. Jag föreslår att andra som har lidit skada av vacciner gör likadant. Ni är berättigade till skadestånd och om ni inte kräver ersättning kommer vaccinatörerna att fortsätta hur länge som helst. De struntar i hur många de dödar och skadar.


Alan Rees , rees@pp.sbbs.se


SIEMs Magasin om vacciner
I månadsmagasinet juli 2004 , fem månader före tsunamin, skrev vi apropos föräldrar som oroas för att inte ha vaccinerat sina barn bl a:

”....att de statistiska riskerna för ett svenskt barn att t ex halka i badkaret, träffas av blixten, eller flyta bort i samband med översvämning är åtskilligt större än för att drabbas av stelkramp eller polio.”

Ibland är det inte så roligt att få rätt.


Vreden mot makten står i proportion till antalet drabbade medborgare.
MOTGIFT
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=577&a=362490&previousRenderType=2
...

Det är betecknande att debatten kring denna svenska utredning om vad som gick snett kom i gång snabbare än själva krishanteringen. Detta säger något om tillståndet i vårt land, i onådens år 2005. Vi orkar inte med en uppslitande, havererad haveridebatt till, med ännu mer gnissel mellan medborgarna och makten.

När de döda har begravts måste vi fundera över våra förväntningar på myndigheter och politiker.
Är det till exempel rimligt att vi avstår mer än halva vår BNP att disponeras av dem, när de inte kan hjälpa och skydda oss i en verklig krissituation? Är det klokt att staten har så många spretande åtaganden, när det finns sådana brister i kärnverksamheten?


Det desillusionerade folket - En betraktelse, från sjuksängen, av en omskakande händelse på vår Jord vid årsskiftet 2004-2005, nedtecknad 2005-01-03. Betraktare är Kalle Hellberg. MOTGIFT v 02
-----------------------------------------------------------------------------------

Den hemska naturkatastrofen i Sydostasien, vilket medierna kontinuerligt och detaljerat basunerar ut de närmaste dagarna efter händelsen, skapar upprörda känslor hos svenska folket utan liknelse i modern tid.

Det råder en despotisk frustration och känsla av otillräcklighet i alla läger och samhällsklasser, utom hos ”pappa Persson” som djupt sorgedeltagande och med faderligt lugn blickar in i tv-kamerans objektiv. Ordval och uttryckssätt han sprider verkar riktade till barn under 5 år och andemeningen är troligen att lägga sordin över hela katastrofen, vi ska inte oroas! Det verkar som om allmänheten var mer informerad de första dagarna än vår regeringschef och reaktionen blir därför det motsatta.

Givmildheten av gåvor, främst ekonomiska, finner inga gränser och ”experter från folket” ger synpunkter och lösningar som aldrig förr, t ex i radioprogrammet ”Ring P1”. Spott och spe öses över bl a regeringen för dess ”saktfärdighet” med hemtransporter av drabbade svenskar.

Denna ”svenska teknik” (läs socialdemokratisk överslätning och ”omhändertagande”), att inte oroa folket med verklighetsbeskrivningar av en allvarlig händelse känner vi igen från många andra tillfällen. Svensken ska inte själv få bearbeta sin sorg eller själv få ta ansvar för sin familj eller närmast anhöriga. Det vi kallar emotionella känslor måste och får endast behandlas av psykologer och prästerskapet, s k ”experter” på känslor. Krisgrupp är ett ord som fostrat svensken till självförnekelse under senare årtionden.

Detta sätter också sina spår i många svenskars krav på att alltid och omedelbart bli omhändertagen av ”experter”, vilket tydligt visade sig redan två dagar efter katastrofen. Svenskar utan synliga fysiska skador sitter passivt ner och råskäller in i TV-kameran för att det inte finns några svenska myndigheter på plats som tar hand om dom, allt medan lokalbefolkningen röjer bråte och bär lik i bakgrunden (det fanns även svenskar som ställde upp, men dom kom sällan i tv i början).

Personligen känner jag en enorm frustration och otillräcklighet över att ligga här i sjuksängen, jag vill kunna hjälpa till på något vis (frugan skickar lite kosing redan andra dan till Läkare utan gränser), men har svårt att särskilja mina känslor mellan drabbade svenskar och lokalbefolkningen där nere. I mitt feberomtöcknade tillstånd ser jag nästan bara den lokala befolkningen i mina tankar och jag lider verkligen med dem, det skapar ett grubbleri som omöjliggör behövlig sömn de närmaste dygnen efter händelsen, så mitt sjukdomstillstånd förvärras.

Det var när jag hörde Lars Lejonborg i TV uttrycka att han kände en otrolig lättnad när han fick klart för sig att ingen av hans vänner och bekanta var drabbade, som jag började grubbla över vad det är för fel på mig! Varför kan inte jag bara bry mig om de närmaste och strunta i alla andra, jag kan ju oftast ändå inte göra nå´t för dom?

I TV beskriver ”experter” och psykologer att ”nu har verkligen svenskarna slagit sönder myten om att vi inte bryr oss om andra”, men jag känner inte igen denna påstådda allmänna empati, vad försöker man nu lura i oss?

I 14 år har jag känt samma frustration och otillräcklighet över att inte kunna hjälpa ett utsatt folk och då gäller det Irak. Från slutet av 1990 har USA dödat och lemlästat stora delar av det irakiska folket vilket har resulterat i ett ofattbart lidande. Antalet av USA:s krigsorganisation direkt och indirekt dödade barn i Irak har nu överstigit en miljon (1 000 000) och antalet vuxna har överstigit sjuhundratusen (700 000).
Hur har dessa familjer upplevt detta trauma?
(I svensk media har det varit Saddam som gjorts ansvarig för all ondska i Irak).

I mitten på 90-talet intervjuas USA:s dåvarande utrikesminister Madelene Albright i TV-programmet 60-Minits, om hon tyckte det var rätt att döda 500 000 barn (dåvarande antal) för att störta Saddam i Irak. Efter kort betänketid svarar hon att ”ja, vi anser det”. Denne Albright var Anna Linds största idol och Anna tog efter det mesta av hennes idéer (detta enligt Anna Lindhs egen utsago, men var det en lämplig förebild?).

Jag har skrivit många debattartiklar och ett otal insändare i många tidningar i denna sak under dessa 14 år, med detaljerad statistik och fakta om detta vansinniga krig, men inte en enda av dessa har resulterat i någon reaktion från läsekretsen eller mediefolket, samtliga har mötts av total tystnad!

I denna sak har jag i början av 2003 tillsänt ca 400 politiker (de flesta personer i riksdag och regering samt flera ute i landet) ett detaljerat dokument med beskrivning av detta krig, ett ”dokument inifrån” med vissa uppgifter som aldrig fått komma ut i våra medier (bl a redogörelser från avhoppade CIA-agenter). Jag ville sprida denna verklighetsbeskrivning eftersom det nu var dags att USA återigen ville dränka Irak med bomber och svenska politiker hade möjligheten att göra sin röst hörd emot detta vansinne. Alla fick detta dokument personligen, ingen visste om någon annan fått det. (Den som vill ha detta dokument kan höra av sig).

Jag fick svar från fyra (4 av 400). En (m) som inte kunde öppna wordfilen, en (mp) som skulle läsa när han fick tid, en (fp) som tyckte jag hade fel och en (fp) som tyckte jag var oförskämd. Ingen av dessa 400 politiker ändrade någon ståndpunkt i sakfrågan som jag kunde märka, trots alla nya fakta de fick (om dom nu läste dokumentet?).
Så är det med den svenska empatin för lidandet i världen!

Sydostasiens händelse är en naturkatastrof, men kriget i Irak är konstruerat av maktgalna människor. Det som människor konstruerar kan vi stoppa eller ändra på och det är inga svårigheter att göra detta! Men till det fordras verklig empati och vilja!
(Jag har bekymrat mig för andra katastrofer också, ovanstående var bara ett exempel).

Vem tänker t ex på alla som dagligen dör p g a svält eller sjukdomar orsakade av svält på Jorden, någonstans mellan 20 000 till 30 000 barn dör varje dygn på vår Jord och orsaken är till största del den lyxtillvaro som vi i den rika delen av världen lever efter, med vårt överuttag av naturresurser och den av oss bestämda världsekonomin. Hur många ”tysta minuter” eller tv-jippon med insamlingar har vi givit till alla dessa barn, det rör sig alltså om kanske 10 miljoner barn varje år? Men när ett par höghus i USA rammas av flygplan, då blir det tysta minuter i våra svenska skolor och hela världsläget av lagar och förordningar förändras över en natt. Det är skillnad på folk och folk!

Vi som nu rotar i problemet med elektromagnetisk strålning och hälsorisker möts av samma lugnande besked från våra myndigheter, ”det är inte farligt”! Människors oro är däremot farligt (en orolig människa kan ju bli besvärlig och ev ställa krav mot makten) så därför gör myndigheterna allt för att lugna medborgarna och då är det tillåtet att t o m sprida lögner, t ex ”alla seriösa forskare” som samstämmigt hävdar att strålningen från mobiltelefonins basstationer inte kan skada någon. Så kan tjänstemän och politiker föra ut vilka lögner som helst utan att kunna ställas till svars, eftersom allt ansvar har borttagits med laglig grund. Vi måste kräva tjänstemannaansvaret tillbaka!

Svensk massmedia är helt i maktens ledband och följer lydigt minsta vink från makthavarna, så där ska vi inte vänta oss någon ”undersökande journalistik”, någon sådan finns för övrigt inte i hela västvärlden. De fyra största nyhetsbyråerna, AP, AFP, UPI och Reuter ägs av några av världens rikaste bankirfamiljer, och de bestämmer helt vad du och jag ska få veta av alla händelser på vår Jord. När sedan dessa ”nyheter” kommer till Sverige så sorteras mycket ”nationellt olämpligt” bort av TT innan tidningsmurvlarna ute i landet sorterar bort ”det lokalt olämpliga”.

Det tog exakt en vecka innan herr Bush i amerikansk tv talar till folket och beskriver att det är USA som tagit det övergripande ansvaret för hjälphanteringen i Sydostasien. Och amerikanen låter sig gärna luras av att låtsas vara ”the good guy” i världen. Att sedan USA aldrig hittills infriat de löften om bistånd de utgivit, glömmer våra med makten klonade journalister att beskriva.

Det gäller för övrigt de flesta nationer som är givmilda direkt efter en allvarlig händelse, när det kommer till kritan så infrias inte ens 10 procent av dessa löften (jag ställer mig ifrågasättande även till de inringda summorna som tv-jippona visar i sina uppräknande display, hur många betalar verkligen de inbetalningskort som kommer till de inringande?).
Det finns alla skäl att ta en titt i backspegeln, det är inga vackra siffror som verkligen infriats efter tidigare världsliga katastrofer och krig, trots alla löften!
Massmedierna borde faktiskt aldrig beskriva dessa jippon utan vänta och redovisa de verkliga summor som slutligen kommit in! Men då blev det nog inga lyxjippon att medlidsamt deltaga i!

Kalle Hellberg


Läkemedelsbolagen planerar våra kommande sjukdomar MOTGIFT v 03

http://www.sciencentral.com/articles/view.php3?article_id=218392453
The Centers for Disease Control says it will deliberately combine the deadly bird flu virus that's circulating in Asia with human influenza viruses to understand whether and how it might cause a pandemic.

SIEMS kommentar: På samma sätt misstänker vi att även HIV-viruset skapats i laboratorier. Se även en kort, avslöjande video som finns på siten.

Kina vill bli världsledande inom bioteknik
http://www.sr.se/cgi-bin/p1/program/artikel.asp?ProgramID=406&Nyheter=1&artikel=537646
Hemvändande kinesiska forskare ska göra Kina till världsledande forskningsnation inom 20 år. Det är ambitionen från det kinesiska forskarsamhället, och främst handlar det om bioteknik. Nu börjar flera svenska företag och institutioner samarbeta med kinesiska forskare för att få en del av det förväntade uppsvinget....

SIEMs kommentar: Vi har sedan länge vant oss vid att nya intressanta virus /fr a luftvägsvirus/ dyker uupp i Sydostasien, varifrån de sedan sägs spridas över västvärlden. Vi kan förstå att de utögr en del av en intressant affärsstrategi.

Mail om Apotekets fasoner

Hej och tack för en bra hälsosite!

Jag har sen en längre tid irriterat mig på apoteketsmonopol-fasoner.(Jag är ju inte den enda...) Jag är sjuksköterska och min man är läkare , många av våra vänner arbetar också inom vården på något sätt och är mycket kunniga. Vi lever och arbetar med/inom alternativ medecin och är vana att läka oss själva.

Men när vi trots allt behöver den är vår kontakt med apotekspersonal nästan alltid mycket dålig. Jag har aldrig varit med om en personalkategori som är så kategorisk och nedlåtande och bara kan fortsätta med det! Man blir behandlad som om man inte förstod någonting alls om läkemedels verkningar, som om man inte förstår sitt eget bästa och blir bemött som en otrevlig inkräktare i deras perfekta system.Jag är så trött på att bli behandlad som enfaldig och okunnig varje gång jag frågar om någon produkt som inte finns hos läkemedelsföretagen men ändå finns i apotekets sortiment!.Och detta av någon som är hälften så gammal som jag och med mycket liten patienterfarenhet. (Men med en farmaceutexamen.....! (om ens det))

. Apotekspersonal är i mångt och mycket den otrevligaste personalkategori jag har träffat på. Monopolet (eller vad det är)har gjort dem till översittare och besserwisser-typer utan bakomliggande kunskap .Jag tror detta är en erfarenhet som många alternativ-tänkande människor har haft. Ta bara en sån sak som koltabletter.Vanliga hederligas koltabletter. Det går inte att köpa på alla apotek men kan beställas.Men nästan alltid blir man bemött med samma kalla cyniska kommentarer.och frågor."Vad ska du ha det till? Dom botar inte! Vi har annan medicin som är bättre!"

Vad i hela fridens namn har dom att göra med vad jag ska ha dom till? Har dom order att fråga från högre ort? Jag gör inte hembränt med en burk koltabletter. Eller jod.Varför är det ett sån kalabalik om man vill köpa jod ? Varför fälls inte någon kommentar vid köp av alla kemiska helt klart giftiga preparat som säljs över disk? Kan det vara så att pengarna helt enkelt inte går till läkemedelsföretagen och därmed inte heller till apoteket????

För mig är det fullkomligt oförståeligt att en personalgrupp kan få fortsätta att vara så otrevlig mot sina kunder när service redan är ett gammalt inövat och naturligt begrepp inom nästan alla brancher med kundkontakt. Hur kan apoteksbolaget få fortsätta på detta sätt? Dags att begrava monopolet! Konkurrens är vad som behövs inom den här branchen med gammalt öststats-beteende. Vet du om det finns någonstans där man kan vända sig med klagomål på apotekspersonal?Är det EU-instanser som gäller? Eller är det bara att vänta på att apotekets monopol läggs ned? Känns inte så hoppfullt....

M v h Lisa

SIEMs kommentar: Apotekspersonal som skulle läsa detta är naturligtvis välkommen med inlägg i frågan - eller i andra frågor - att publiceras i följande nummer av Motgift.

Hej Ulf!
Tänkte bara flika in en erfarenhet va' gäller apotekspersonalen, kände igen det Lisa beskrev så väl, även om det legat i det omedvetna.
Jag har vid ett par-tre tillfällen frågat på Apoteket lite försynt om jag kunde få köpa sprutor för att göra slidsköljningar med yogurt/molkosan/äppelcidervinäger/teetree och dyl mot svampinfektion. Tipset med yougurt som har jag t o m fått av en legitimerat gynekolog.
Då har dom tittat misstänksamt på mig, gått bakom hörnet och viskat och tiskat tillsammans med kollegor med granskande blickar mot mig: "mon tro om hon skall använda sprutorna till knark?" och så kan jag på min höjd få köpa ut medisindoseringssprutor för barn. De som vet hur dessa ser ut förstår svårigheterna med införningen! Knepigt!
/Marit

....

Things go better with Coke
Hej Ulf! Fann denna artikel bade roande och intressant, kanske nagot for ditt nyhetsmagasin?
Halsningar P L

Det växer bättre med Coca Cola.
Kalla: The Guardian, 2 November 2004 http://www.guardian.co.uk

Jordbrukare i Indien har kommit fram till vad de tror ar "the real thing" for att hålla odlingarna fria fran skadeinsekter. Istället for att kopa patenterade kemikalier fran internationella kemiska företag så har det rapporterats att de besprutat sina odlingar med Coca Cola.
Gotu Laxmaiah, en jordbrukare i Andra Pradesh, ar en av hundra bönder som är överförtjust i denna nya Cola spray, vilken han anvant for att bespruta flertalet hektar av bomull.
"Jag noterade att skadedjuren började att dö efter det att läsken sprayats ut over bomullsplantorna" berattade han till Deccan Herald Newspaper.
Det ar självklart inte Coke's legendariska "hemliga" ingrediens som beror de små krypen, Pepsi, Thums Up, och andra lokala marken fungerade aven de utmärkt.
Coca cola's användning inom många andra områden har diskuterats under en längre tid, utmärkt for rengöring av toaletter, bilglasrutor samt for rostborttagning.

Kommentar: Kanske läsk ar att föredra pa de svenska rosenbuskarna nästa sommar..............Mailat om soja
Hej! Jag har just skrivit ett referat av artiklar Gunnar Lindgren sänt i sina e-brev. Man kan ju undra vilken industri som är mest bedräglig, sojaindustrin eller läkemedelsindustrin.
mvh Hans

* Soja kan bli nästa hälsolarm*


Odling av sojabönor har blivit en storindustri. Skogar huggs ner och småodlare trängs undan för att ge plats för sojaplantager. Soja fraktas från Brasilien för att ge kraftfoder till svenska djur. Svenskt kött är bara till hälften svenskt genom betet, resten kommer från soja och majs utifrån. Vegetarianer äter soja för att få de proteiner de inte får från kött. Soja säljs till barnmat och till smalmat och som hälsokost. Den är en stor del i färdigmat. Oljan från soja är den vanligaste vegetibiliska oljan. Larmen från en del forskare, att den ökande sojakonsumtionen kan vara en hälsofara, förklingar ohörda.

I en lång artikel av Sally Fallon och Mary G Enig i Nexus Magazine, nr 3 år 2000, beskrivs hur detta kunnat ske. Varje odlare betalar en procent av omsättningen till en fond som sedan kan beställa forskning och marknadsföringsåtgärder. Det blir stora pengar med vilka man lätt kan överflygla kritiska röster.

Anthony Burgett skriver i en artikel i The Observer i november 2004 skakande om rovdriften för att odla soja. Stora bulldozers med kedjor emellan sig drar ner träden, som sen samlas i högar och bränns upp. Med Monsantos genmodifierade soja, som tål stora mängder växtgifter, växer inget annat än soja. Det behövs bara en man en man för att sköta 400 hektar sojaodling. Vinsten blir enorm och alla andra odlingar trängs ut.

Lorraine Andersson fann i sina doktorsstudier nedsatt rörlighet hos spermier och kunde knyta det till att soja innehöll stora koncentrationer isoflavoner, fytoöstrogener med samma verkan som kvinnliga könshormoner. Barn som bara fick barnmat gjord på soja fick med det i sig motsvarande fem p-piller om dagen omräknat till sin kroppsvikt.

För några år sen lyckades sojaindustrin efter en påtrycknings-kampanj få US Food and Drug Administration gå ut med en rekommendation att soja-protein minskade risken för hjärtsjukdom och minskade kolesterolhalten i blodet, trots forskarprotester att isoflavoner i sojan hade giftverkan på sköldkörteln och östrogenkänsliga vävnader. Risken för bröstcancer ökar. Andra rapporter talar om påverkan på immunsystemet, centrala nervsystemet och hjärta-kärlsystemet.

Sojaindustrin använder som hälsoargument att sojan har använts i tusentals år i asiatisk mat, och där lever man längre och har mindre bröstcancer. Att en annan mathållning ger bättre hälsa är inget bevis för att det bara beror på sojan. I asiatisk mat har inte använts soja i de mängder som används i Västerlandet idag. Sojan har snarast varit en smaktillsats. Och den soja man använder där har behandlats på ett annat sätt än hos oss. Miso är fermenterats (jästs) och tofu är kokt bönpure som indunstats.
Kineserna åt inte ojästa sojabönor eftersom de innehåller naturliga gifter som inhiberar enzymer för att smälta protein. De och hemagglutiner som sojabönor också innehåller och som får röda blodkroppar att klumpa ihop sig, minskar tillväxten. Jäsning minskar också innehållet av fytater (salter av fytinsyra) som blockerar mineralupptaget. Vitaminupptaget blir också sämre. Om soja i tofu äts tillsammans med kött minskas mineralblockeringen. Vegetarianer som som äter soja istället för kött riskerar svårartad mineralbrist. För japaner på Hawaii som åt mycket tofu har rapporterats accelererat åldrande av hjärnan.

I länder med mineralbrist i tredje världen beror det inte på brist på kalcium, järn, magnesium och zink i födan utan på att dieten består av spannmål och baljväxter med högt innehåll av fytater.

En fjärdedel av flaskuppfödda barn i USA får sojabaserad mjölkersättning. Sen bruket av det började på 70-talet har förtidig pubertet hos flickor och inlärningsproblem hos gossar fått epidemiska proportioner. En hypotes är att det har samband.

Vid ett försök (Gardner, Shupe, Brimhall, Weber) med tjurkalvar som föddes upp sex veckor med mjölkersättning på sojamjöl som extraherats med hexan (kemisk bensin) var tillväxten bara femtedelen mot hos dem som fötts upp med komjölk. Den grupp som fötts upp med sojamjöl utdraget med etanol (sprit) var tillväxten mittemellan. Vid kommersiell djuruppfödning med soja måste lysin, en aminosyra, tillföras för att få normal tillväxt.

Att pressa olja ur soja fordrar hårdhänt industriell behandling som förstör näringsvärde och rester av den kemiska bensin (hexan) som används för det finns kvar i restprodukten. Tidigare gick den mest till djurfoder.

Nu utvinner man proteinpulver ur restprodukten. Den används för att näringsberika livsmedel. Lecitin ur soja ger värdefulla fettsyror och det används mycket som förtjockningsmedel. För att Lecitinet inte skall förstöras kan man inte gå upp så högt i temperatur, och då kan inte så mycket hexan kan drivas av.

Godkännandet av sojaprotein som bindemedel i pappkartonger drogs in i USA därför att forskare ansåg att vandring av nitriter från kartongen kunde gå över till livsmedeln. Men som livsmedelstillsats finns inga begränsningar.

Sojaframställningen är en lurande skandal som kan kosta sojaindustrin gigantiska belopp i skadestånd i USA, eftersom de känt till alla naturliga gifter som finns i sojan. Men allmänheten är ännu ovetande och tror att soja är enbart något nyttigt, och skulle den vilja undvika soja går det inte, eftersom det finns så mycket soja gömt i alla livsmedel. Stort tack skall riktas till Gunnar Lindgren som tagit upp kritiska rapporter i sina senaste nyhetsbrev.

Hans Sternlycke hans.sternlycke@telia.com

SIEMs kommentar: Se även http://www.gunnarlindgren.com och http://www.klokast.se/Nyhet/Soya0305.html

Hej Ulf, jag hittade detta http://www.westonaprice.org/index.html  för flera år sedan. Titta på Soy Alert... Det finns även annat, men soya är jätteintressant.. Hälsning Gracia

Konstruktivt mail om katastrofer

Hej Ulf!
.... Vi har idag en massa stormfälle i Norden. Flodvågen har skapat ett behov av virke m.m. Vi har en industri och massor av arbetslöshet samt en byggteknologi som gör att vi kan smälla upp väggar och hus med en rasande fart... Själv är jag byggn.ing utöver snickare, plus en massa annat, och överväger allvarligt att maila respektive ambassader samt fråga om dom är intresserade av min hjälp till återuppbyggnaden av respektive länder, men kan inte resa förrän jag är klar med min nuvarande utbildning där jag kompletterar med el-behörigheter som också de borde kunna vara till nytta. Jag är datorkunnig och elektrokunnig ner till komponentnivå utöver lång livserfarenhet. Jag är född 1947.
Jag antar att det finns fler av min kategori.. Skulle man inte kunna tänka sig att möjligöra något stort av detta.. Finns säkert fler som tänker som jag. Kan inte du tänka till lite och skicka ut en tanke tillika förfrågan. Jag är säker på att om rätt personer ställer upp så går det säkert att få småhusindustrin att hjälpa till med enklare väggkonstruktioner, eller bara virke i rätt längder samt lasta några fartyg och skicka iväg.. Att resa väggar och lägga på tak i klimatet där nere lär kunna gå att utföra i rekordtakt utan avkall på kvalitet.

Med vänlig hälsning Paul Oxenskjöld paul.oxenskjold@cenara.com

SIEMs kommentar: Skriv direkt till Paul om du är intresserad av detta!

Allt mer genmanipulerade varor
Jag märkte just att du tog med min länk. Det som ditt klipp inte får med är att det gällde frö som INTE var såld som genmanipulerade! Det skulle vara ”traditionell” frö. Man kan få intrycket (tycker jag) att det bara avspeglar stora användningen. Med vänliga hälsningar! /Jeff

http://www.ucsusa.org/publications/catalyst.cfm?publicationID=853
The study tested seeds of six varieties from each of three major crops: corn, soybeans, and canola. UCS purchased the seed from the same suppliers used by U.S. farmers, and sent duplicate samples to two well-respected commercial laboratories. Using state-of-the-art molecular detection technology, the two laboratories tested the seed samples for the presence of gene sequences commonly found in genetically engineered crops.
...
One laboratory detected transgenically derived DNA in 50 percent of the corn, 50 percent of the soybean, and 100 percent of the canola varieties tested. The other laboratory detected transgenically derived DNA in 83 percent of each of the three crops. Combining these results, the most conservative conclusion is that transgenically derived DNA was detected in 50 percent of the corn, 50 percent of the soybean, and 83 percent of the canola varieties tested.

Ur tidskriften Medicinsk Vetenskap vid Karolinska Institutet
Refererat av PK

I ovannämnda tidskrift nr 4/2004 finns några intressanta forskningsartiklar som på ett utmärkt sätt vidimerar Dr. Hulda R Clarks arbeten angående zappern och dess ännu utmärktare verkningar.

En artikel bär den mycket häftiga överskriften Toxoplasma, var sjätte svensk bär på en vilande infektion:
”Minst var sjätte svensk bär på en kronisk vilande infektion med parasiten Toxoplasma gondii. Infektionen ger för det mesta inga symtom. Men toxoplasmaparasiten kan vara dödlig för personer med nedsatt immunförsvar och hos gravida kan den spridas till fostret med livslånga skador som följd… Parasiten finns hos våra vanliga tamkatter och i rått kött… riskerar barnet att drabbas av hydrocefalus (vattenskalle) eller näthinneinflammation, en sjukdom som kan ligga latent och flamma upp senare i livet---
Toxoplasmaparasiten… lyckas gräva sig igenom kroppens biologiska barriärer och ta sig in i t.ex. hjärnan. Hos människor med nedsatt immunförsvar, som exempelvis transplanterade och hiv-infekterade, kan parasiten orsaka encefalit (hjärnhinneinflammation)som kan ge personlighetsstörningar och i värsta fall leda till döden.--- Även andra parasiter, som malariaparasiten Plasmodium, och Cryptosporidium, som ger mag-tarminfektion, fungerar på likartat sätt. Därför kan gruppens forskning också bidra till ökad förståelse för dessa allvarliga och spridda infektioner.”

Dr. Clarks nämner också toxoplasmaparasiten i sin bok The Cure For All Diseases och att den, bland oräkneliga andra kryp, regelmässigt invaderar ögat och kan ge ögonproblem. Den kan även ta sig in i hjärnan och orsakar ofta en dov smärta eller ett tryck i bakhuvudet. Oftast kommer den in i kroppen via kattbajs (kattlådan). Det här innebär väl att den som har flera katter hemma löper än större risk att härbärgera parasiten och därmed vidhängande infektion.
Paul Twitchell skriver i sin bok Örter, magiska hälsobringare att människor som ofta sover med sin katt i sängen löper stor risk att få ögonproblem av en parasit. Det var förmodligen den här han menade.

I Tidiga infektioner ger nervskador redogör en annan forskningsgrupp hur tidiga infektioner i livet kan ge nervskador. Välkänt är ju att infektioner som drabbar kvinnor under graviditeten, t.ex. röda hund, kan ge barnet synskador, hörselskador och annat otyg.
”Hjärnan är en tacksam miljö för mikrober eftersom den skyddas av blod-hjärnbarriären och för att nervcellerna inte delar sig. Vårt immunförsvar kan inte heller komma åt dem så lätt där de döljer sig i nervcellerna. Olika virus tar sig till olika områden av hjärnan.---
Synapser är kontaktställen mellan hjärnans nervceller och grunden för hur hjärnan fungerar… Att synapsernas funktion har stor betydelse bevisas av att utvecklingen av demens vid neuro-degenerativa sjukdomar som Alzheimers sjukdom nyligen förklarades bero på förändrad synaps-funktion. Mycket tyder på att synapsfunktionen kan påverkas av infektioner. Och även om infektionen inträffar tidigt i livet, eller redan i fosterlivet, så kan det hända att störningen inte märks förrän långt senare.---
Samtidigt som en infektion vill finnas så vill värddjuret - som förstås också kan vara en människa - bli av med den. Därför sätter en immunreaktion igång och förstör infekterade celler. Nya celler bildas ju hela tiden som ersättning för de dödade (ca.1 kg nya celler om dagen). Men i hjärnan fungerar det inte så. Nervceller nybildas inte och därför vill immunsystemet inte förstöra den för att bli kvitt infektionen...”

För dig som inte känner till zappern och för dig som glömt så kommer här en lite uppfräschning. Zappern fungerar ju som bekant genom att en person sänder in en svag, pulserande likström i kroppen med en viss frekvens (Hz-tal) under en viss tid, oftast 3 ggr 7 min med 20 min paus emellan. Under de första 7 min dödar frekvensen parasiten. Då kommer den döende parasitens egna parasiter, virus och kanske även ägg ut i kroppen. Nästa 7 min period tar kål på dessa, men ur dom så kommer i sin tur bakterier och annat otyg ut som då elimineras under den sista 7 min perioden. Det här gör man varje dag under någon månad till en början, sedan minskar man successivt tills man kör en gång i veckan i för att det är roligt, dvs i underhållande syfte.
Zappern angriper som tur är inte nyttiga parasiter i mag-tarmkanalen. De onyttiga parasiterna där får man knäcka med örtkurer och annat smarrigt.
Enligt den hulda Dr. Clark så beror ju de flesta åkommor vi lider av på ansamlingar i kroppen av lösningsmedel, tungmetaller och parasiter. Bakterierna frodas på toxiner och tungmetaller, som i sin tur utgör föda för virus, som i sin tur utgör föda för de största parasiterna.
För i världen, innan alla gifter fanns, så stannade inte parasiterna kvar i kroppen utan försvann ut den naturliga vägen när de hade lagt sina ägg. Nu behöver de ju inte lämna våra kroppar eftersom vi snällt föder upp dem inuti oss och de lär kunna stanna kvar i över 40 år!
Varför ”vetenskapen” envisas med att anse att Dr. Clarks forskning inte står på vetenskaplig grund beror förmodligen på att vetenskapsmännen har fastnat på vetenskapens grund och sitter där och tutar i sina sirener på alla förbipasserande som inte vill fastna där utan tycks vara fria och oberoende. Det borde väl vara ganska enkelt att göra experiment som visar på nyttan av zappern. Nu finns det för all del sådana oberoende forskare som forskar på detta, men jag gissar att de inte får så värst mycket i anslag från meducinkrängarfirmorna. Skulle zappningen sprida sig så kommer det ju inte in några pengar till vederbörande giftspridare, typ.
Jag är glad att jag har en zapper som jag kan använda då och då för att knäcka eventuella parasiter som invaderat min lekamen. Inte för att jag märkt något särskilt beträffande förbättrad hälsa - fast jag fick ut minst en leverflundra via Huldas njur- och leverrensning - men hennes bok är full av testimonials från patienter som blivit märkbart bättre eller helt bra från diverse allvarliga åkommor. Bara detta borde ju väcka uppmärksamhet från verkliga forskare. Nu jagar istället FDA och FTC i Amerika henne med blåslampa för att kväsa denna för dem irriterande uppstickare.
Resultatet har blivit att hon måste flytta till Mexico, hon har blivit stämd och tvingats försvara sig i egendomliga rättegångar, och hennes forskningsgrupp (Dr Clark Research Association) har nu tvingats kliva av info-hemsidan som nu drivs av frivilliga som anser sig blivit hjälpta av hennes protokoll. Infosidan får nu bara ge information om henne och sälja hennes böcker! Är det inte USA som brukar skryta med att dom är frihetens och demokratins stamort på Jorden?
Produkter kan dock fortfarande köpas i Europa från www.drclark.de
I oktober 2004 hölls den senaste rättegången och den utföll hyfsat. Försvaret hade fått in över 1200 testimonials från hela världen (bl.a. från lilla mej) om förträffligheten av hennes produkter. Det måste ju ha varit oerhört irriterande för åklagarsidan att få reda på att minst 1200 människor runt om i världen ansågs sig ha blivit hjälpta genom Dr. Clarks metoder. Eftersom det finns många som säljer egentillverkade zappers, och många som inte känner till henne, eller kan engelska, så kan man nog lugnt räkna upp skaran hjälpta till det dubbla.

Ovannämnda tidskrift innehöll bl.a. en artikel om Att bedöma risk, tygla sin oro och dra de rätta slutsatserna. Här följer några lustiga? iakttagelser gjorda av en David Ropeik, professor i riskkommunikation vid Harvard-universitetet.
”Under år 2001 dog tvåtusen amerikaner av en hjärtsjukdom varje dag. Ändå skapade det inte alls samma rädsla som terrorattacken mot New York 11 september 2001. Varför?
Vilket är värst: att bli uppäten av en haj eller dö i en hjärtattack? Sannolikheten att hjärtprob-lem leder till död är klart större, men tanken på en hemsk död skapar mer rädsla. Cancer väcker mer rädsla än hjärtsjukdomar, trots att fler personer dör av hjärtåkommor än av cancer.
I USA minskade antalet flygpassagerare efter den 11 september 2001. Många föredrog att ta bilen istället, det kändes säkrare. Resultatet blev att 1000 fler amerikaner omkom i biltrafiken sista kvartalet 2001, än vad som kunde ha förväntats vid jämförelse med året innan.
Massakern i en skola i Columbine i USA då två tonåringar sköt ihjäl tolv av sina skolkamrater samt en lärare upplevdes som fruktansvärd. Att lika många amerikanska ungdomar samma dag, och alla andra dagar, tar sitt liv väcker inte samma uppmärksamhet.
En risk som uppmärksammas mycket skapar oro. Alla risker upplevs som större om de kan drabba dig själv eller någon närstående. Att ha känslan av kontroll över en situation gör att eventuella risker uppfattas som mindre. En risk som vi väljer upplevs som mindre farlig än en som tvingas på oss. Om vi kan ha nytta eller dra fördel av ett visst beteende eller ett val, upplevs en eventuell risk som mindre.”

Somliga av er sysslar ju med olika hälsoprojekt, så om ni är intresserade av att hålla reda på vad som rör sig i huvudet på medicinska vetenskapare så innehåller tidskiften mycket mer att läsa. Den kostar 200:-/år för fyra nummer. Kolla på http://info.ki.se/research/medicinsk_vetenskap_se.html
5 jan 2005 P K
Tarmfloran avgörande för risk för allergi
Nya forskningsresultat från instutitionen för miljömedecin vid Karolinska Institutet visar att tarmflorans sammansättning hos barn har en avgörande betydelse för deras risk att utveckla olika former av allergier. Professor Bengt Björksténs forskning vid institutionen visar även att det är negativt att behandla små barn med bredspektrumantibiotika vid infektioner. Denna antibiotika slår mot alla former av bakterier och leder till ökad risk för barnen att utveckla allergier senare i livet.
Birgitta Dalenstam LindgrenAlkoholmissbruk bygger om hjärnan
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=597&a=362794&previousRenderType=6
....Båda hoppas att de nya kunskaperna ska få människor att förstå att alkoholism är en sjukdom och att det är orimligt att säga åt en alkoholist att ta sig i kragen och sluta dricka. - Det är lika absurt som att säga åt en epileptiker att han ska skärpa sig och sluta ha sina kramper, säger Markus Heilig.

SIEMs kommentar: Det måste alltså bli ett slut på folks ovetenskapliga påhitt att nyktra till på egen hand. Det kan bara sluta med katastrof . Se t ex på George Bush.

Bush: "stoppa asbeststämningar"
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=678&a=363201&previousRenderType=6
De många rättsprocesserna mot företag som använt asbest leder till konkurser och skadar den amerikanska ekonomin. Det anser president George W Bush som manar kongressen att stävja floden av stämningar från asbestskadade. Att hejda spiralen av stämningar mot amerikanska företag är ett prioriterat område för Bushs ekonomiska politik under hans andra mandatperiod. Näringslivet har länge krävt att politikerna agerar för att skydda företagen mot överdrivna skadeståndskrav.....

SIEMs kommentar: Den som sett hur väl massmedia och myndigheter följer den politiska regin i samband med t ex Irakkriget blir väl inte direkt förvånad över att mer eller mindre global miljöförstöring och förgiftning sällan behandlas i media eller i domstolar.
Högt blodtryck största hälsohotet 2025
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=597&a=365490&previousRenderType=6
Högt blodtryck kommer att bli det dominerande hälsoproblemet i världen år 2025 enligt amerikansk studie som publiceras i nya numret av medicintidskriften Lancet.

Om två decennier kommer enligt studien var tredje vuxen i världen att lida av högt blodtryck, mot en på fyra i dag. Slutsatsen bygger på en genomgång av 30 studier i ämnet som gjorts i ett dussintal länder de senaste 13 åren.

SIEMs kommentar: Detta är läkarskrået i ett nötskal. Varnar man folk för industrigifter, asbest, cigarettrök, giftiga läkemedel, luftfororeningar, tvivelaktiga livsmedelstillsatser, vårdslös bilkörning, skräpmat eller nånting annat som individer eller politiker direkt kan påverka? Sällan eller aldrig - ty bakom varje sådan hälsofara finns oftast mäktiga ekonomiska intressen som kan försörja ett antal ”medicinska experter” och betala ut rejäla forskningsanslag. I stället varnar man för ”högt blodtryck”, ett av kroppens sätt att reagera på sådana skador och förgiftningar, men något som oftast är närmast omöjligt eller meningslöst för den enskilde att söka påverka med medicinska medel.

Åttaåring dog under fotbollsträning
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=647&a=366841&previousRenderType=6
En åttaårig pojklagsspelare från Hammarby avled under träning på Eriksdals bollplan. Pojken segnade ned under ett träningsmoment och trots att flera vuxna snabb ingrep och försökte att återuppliva honom gick pojkens liv inte att rädda.


SIEMs kommentar: Allt fler rapporter om oförklarliga knall-och-fall-döda barn och ungdomar skymtar i massmedia. Sekretessen omöjliggör för utomstående att klarlägga det möjliga inflytandet av t ex läkemedel, vacciner etc. Och medicinsk forskning verkar ointresserade av just denna fråga

Svenska posten klarlägger sjukskrivningens orsaker...?
http://www.nymedicin.com/news/2004/11/26/Sjukskrivning_och_dess_orsaker.html
...
Forskare vid sektionen för personskadeprevention, Karolinska Inst. intervjuade sammanlagt 1557 kvinnor och 1913 män som var anställda vid posten och matchade deras svar med data av frånvaro pga sjukskrivning.

Förutom sjukdom som skäl till sjukskrivning, fann forskarna klara samband mellan sjukskrivning och de intervjuades upplevelser av hårt, ihärdigt arbete och att man arbetar trots att man är sjuk s k sickness presenteeism, något som främst drabbar lärare och personer som arbetar inom vården..

....

SIEMs kommentar: Försöken att trolla bort den faktiskt stgigande ohälsan når alltmer sublimt komiska höjder: De yrken som visade en hög sjuknärvaro visade också en hög sjukfrånvaro. Med forskarspråk blir alltså då sjuknärvaron en orsak till sjukfrånvaron. Nu gäller det alltså att bekämpa sjukfrånvaron genom att bekämpa sjuknärvaron.

På detta sätt kan man förvandla diskussionen till ett meningslöst mischmasch. Samma forskningsteam utvecklar f n ett program för att odla tulipanarosor.

Skövlad skog förvärrade flodvågskatastrofen
http://www.sr.se/cgi-bin/p1/program/artikel.asp?ProgramID=406&nyheter=1&artikel=536019
De kustområden runt Indiska oceanen som drabbades av flodvågskatastrofen på annandag jul skulle ha klarat sig bättre om inte så stora mängder mangroveskog hade huggits ner de senaste 20 åren.

På de platser där skogen fortfarande finns kvar är skadorna efter flodvågen bedyligt mildare jämfört med de oskyddade sandstränderna i bland annat turistorterna i Thailand. Det säger flera miljöexperter till tidningen Wall street journal.

20 år av kustexploatering
En kraftfull ekonomisk utveckling de senaste 20 åren har medfört att kusterna längs Indiska oceanen tagits i bruk på ett rejält mycket intensivare sätt än tidigare. Korallrev har sprängts bort för att ge plats åt hamnar, mangoveskogar som löpt längs kusten har huggits ner för att ge virke och plats för räkodlingar och turism, sanddyner har jämnats ut för att ge plats åt nya kustvägar.....


Magnetkamera kan avslöja lögnare
http://www.sr.se/cgi-bin/p1/program/artikel.asp?ProgramID=406&Nyheter=1&artikel=540802
Forskare vid University of Philadelphia har upptäckt att magnetkameror kan avslöja variationer i hjärnans aktivitet som skiljer en person som ljuger från en som talar sanning. Skillnader som man hoppas ska kunna leda till metoder som är mer tillförlitliga än dagens lögndetektorer...

SIEMs kommentar:
Denna värdefulla uppfinning kommer säkert till användning vid valdebatter och andra TV-intervjuer med beslutsfattare. Trodde ni ja.....

Åtal för vägran att lämna ut forskningsmaterial
http://www.sr.se/cgi-bin/goteborg/nyheter/artikel.asp?artikel=541968
Justitieombudsmannen (JO) beslutade idag att väcka åtal mot professor Christopher Gillberg, och flera andra befattningshavare vid Göteborgs Universitet för att de inte följt kammarrättens domar om att lämna ut handlingar i professor Gillbergs forskningsmaterial om damp.

SIEMs kommentar: Kampen om bakgrunden till de växande neurologiska störningarna bland barn går vidare.

Ny gen viktig förklaring till Parkinson
http://www.sr.se/cgi-bin/p1/program/artikel.asp?ProgramID=406&Nyheter=1&artikel=541423
Tre forskarlag i Storbritannien, Nederländerna och USA har hittat en mutation som enligt forskarna är den troligaste förklaringen till ärftliga fall av sjukdomen Parkinson....

SIEMs kommentar:
En replik hämtar vi från http://www.worstpills.org/public/page.cfm?op_id=5
Drug-induced parkinsonism has developed in 61,000 older adults due to the use of antipsychotic drugs such as Haldol, Thorazine, Mellaril, Stelazine, and Prolixin. There are also other parkinsonism-inducing drugs, such as Reglan, Compazine, and Phenergan, prescribed for gastrointestinal problems.

Vi påminner också om de Vargön-arbetare vars Parkinsonism konstaterats bero på arbetsmiljön (http://www.klokast.se/Nyhet/2004/Apr04.html )

Nikotin kan skydda mot parkinson
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=320907
Den som röker eller snusar löper mindre risk än andra att drabbas av nervsjukdomen parkinson. Det visar bl.a. en studie på svenska tvillingar.
 
Upptäckten om nikotinets skydd gjordes för flera år sedan. En grupp forskare, bland dem Nancy Pedersen och Karin Wirdefeldt vid Karolinska institutet, tog tvillingregistret till hjälp för att granska saken närmare.

Ca 52.100 personer ingick i studien. Levnadsvanorna samkördes mot bl.a. dödsorsaksregistret och varje person som insjuknat i parkinson jämfördes med sin tvilling och en kontrollgrupp.

SIEMs kommentar:
När indicierna hopas för att de ökande neurologiska skadorna i själva verket orsakas av industriella och medicinska gifter gäller det för forskarsamhället att så långt möjligt sudda ut spåren. Förhoppningen var nog att i denna studie få stöd för tanken att Parkinsonismen var genetiskt betingad, vilket inte gick. ( http://www.sr.se/vast/nyheter/artikel.asp?artikel=450403 )

Men så hittade man nikotinet i stället. Och som vanligt hoppar man över all elementär vetenskaplig logik när resultaten ska presenteras. För att ta det igen:

För att göra vetenskapliga påståenden om orsakssamband ( exvis här att nikotin skyddar mot parkinsonism) MÅSTE man göra experiment. Det räcker inte att konstatera att de som snusar och röker får parkinson i lägre utsträckning än andra. Ett sådant fynd skulle kunna bero på t ex att de som har tidiga neurologiska skador mår sämre än andra av nikotin, och därför avstår från att snusa och röka. En annan förklaring kan vara t ex att personer med tidiga neurologiska skador söker vård och då får rådet att avstå från t ex nikotin och alkohol, medan de däremot gärna trattas i mer läkemedel som förvärrar skadorna..

Men vetenskapsteori är nog inte KI;s starka sida, däremot är de nog bra på att skaffa finansiärer

Ett glas vin om dagen minskar risk för demens
http://www.sr.se/cgi-bin/p1/program/artikel.asp?ProgramID=406&Nyheter=1&artikel=542233
Äldre kvinnor som dricker ett glas vin eller öl om dagen löper 20 procent mindre risk att drabbas av demens än om de inte dricker någon alkohol alls.
Det visar en amerikansk studie som publiceras i tidskriften New England Journal of Medicine.

SIEMs kommentar: Se kommentaren ovan. Forskningens motto är att allmänheten ska hållas förvirrad så länge som möjligt.

Öl mot cancer?
http://news.bbc.co.uk/1/hi/health/4189615.stm
SIEMs kommentar: Avdelningen glada s k medicinska nyheter

Ny upptäckt kring Galna kosjukansmitta
http://www.sr.se/cgi-bin/p1/program/artikel.asp?ProgramID=406&Nyheter=1&artikel=543995
Ett internationellt forskarlag har upptäckt att de proteiner - prioner - som tros ligga bakom Galna kosjukan kan finnas i flera organ hos ett smittat djur än man tidigare trott. En upptäckt som enligt upphovsforskarna borde föra med sig skärpta hälsokontroller vid slakt av djur.


SIEMs kommentar:
Nya vetenskapliga rön rörande kons anatomi börjar slå igenom. Blodet tycks försörja samtliga kossans samtliga organ, och det som finns i blodet når därför samtliga organ.

Unga börjar knarka på ungdomshem
http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?artikel=540837
Missbruket av narkotika bland dem som varit intagna på statliga ungdomshem är större efter vistelsen än innan. Det visar en undersökning från Statens institutionsstyrelse som P3-programmet Front har tagit del av. Av dem som var helt drogfria när de skrevs in blev var tredje grov missbrukare ett år efter utskrivning

SIEMs kommentar: Varför skulle samhällsvårdens resultat skilja sig från den medicinska vårdens?
Michael Moore på jakt efter information om Astra Zeneca
http://www.svd.se/dynamiskt/naringsliv/did_8859563.asp#kommentera
Personer med koppling Astra Zeneca erbjuds pengar för att bidra med information till regissören Michael Moores nästa film.

Som SvD Näringsliv tidigare berättat ska den kontroversielle filmaren under 2005 granska läkemedelsindustrin, och ett av bolagen i skottlinjen är Astra Zeneca.

I USA varnar flera läkemedelsjättar sina anställda för att Moore kan vilja intervjua dem, men Astra Zenecas informationsdirektör Staffan Ternby tar det hela med ro.
- Ännu så länge har vi inte hört något om att han kontaktat våra anställda, men däremot har vi fått rapporter om att läkare och professorer vi samarbetar med har erbjudits arvoden för att ställa upp på intervjuer.

- Det gör att vi börjar få onda aningar om Michael Moores projekt. Just nu är det opportunt att förlöjliga läkemedelsindustrin, säger Ternby, och menar att seriositeten i Moores projekt kan diskuteras.


SIEMs kommentar: Vad ska man då säga om seriositeten i AstraZ:s produktion av dyra sockerpiller? Pompösa och auktoritativa uttalanden utan faktabakgrund är en allvarlig mewdicinsk yrkessjukdom. Kanske kan Moore finna bot.

Messing öppnar för gifter i skogen
http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=541171
I förra veckan sa miljöminister Lena Sommestad att bekämpningsmedel bara skulle få användas i virkesupplag, men Ulrica Messing öppnar för att kemikalier också ska kunna användas ute i skogen

På måndagen samlade skogsminister Ulrica Messing chefer från skogsindustrin och flera myndigheter för att diskutera hur man ska gå till väga i röjningsarbetet. Och hon kan tänka sig att kemikalier också ska kunna användas ute i skogen.

– Ja, jag kan tänka mig det. Vi måste ha en beredskap för att vi inte hinner få ut all den skog som har fallit omkull. Och det är klart att det alltid är mycket lättare att behandla de träd som vi får ut i skogen...

Mot flygbesprutning efter stormskador
http://www.snf.se/nyhet.cfm?CFID=3745014&CFTOKEN=59815772&id=1087

Kristerapi kan förlänga läkeprocess
http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=537454
För mycket fokus på krishantering och krisgrupper riskerar att förlänga den naturliga läkningsprocessen efter en traumatisk upplevelse, menar Sten Thelander, psykiater och knuten till statens beredning för medicinsk utvärdering.

”Svenskar litar för mycket på staten”
http://www.sr.se/Ekot/artikel.asp?artikel=537456
Många svenskar har orealistiska förväntningar på vad staten ska ställa upp med om man drabbas av en olycka utomlands och det är en del av förklaringen till kritiken mot regeringen, anser en socialdemokratisk riksdagsledamoten.

Wahlström ingick i den kommitté som för några år sedan såg över reglerna för hjälp utomlands.

– Frågan är naturligtvis vilka krav man har rätt att ställa. Vi har rätt att ställa höga krav på det svenska välfärdssamhället, men i vissa lägen kan vi ställa oss frågan om de är berättigade om vi befinner oss nästan 1 000 mil från den svenska gränsen, säger Göte Wahlström...


Kamp mot 3G-master lönar sig sällan
http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=540441

Det lönar sig inte att klaga eller göra motstånd mot nya 3G-master. En granskning som Ekot gjort visar att privatpersoner nästan aldrig lyckats få rätt i domstol. Av 406 överklaganden de senaste två åren har bara två lett till att har privatpersoner fått rätt.

Varför lever barn med inlärningssvårigheter inte så länge som andra`?
http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk/4199073.stm

Varför skiner inte solen mer?
http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/4171591.stmSluta äta jätteräkor!
http://www.snf.se/nyhet.cfm?CFID=3591369&CFTOKEN=43909529&id=1086

Myter om HIV/AIDs slaktas på löpande band

http://www.dissidentaction.com

Djurvaccinationssida
http://www.vaclib.org/links/animal.htm

Vacciner i bilder
http://www.vaclib.org/links/graphs.htm

De värsta läkemedlen
http://www.worstpills.org/public/page.cfm?op_id=5

Alternativ till sockersött
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=763&a=195729
Fun light den utan socker. Låter ju bra i tv-reklamen. Däremot skryter tillverkarna inte gärna om vad de häller i saften i stället. GP har kartlagt alternativen till socker.

Mera lömska sötningsmedel
http://www.mercola.com/2005/jan/8/splenda.htm

Rekordgammal mamma
http://www.sr.se/cgi-bin/p1/program/artikel.asp?ProgramID=406&Nyheter=1&artikel=540904
En 66-årig rumänska födde nyligen en dotter efter att ha genomgått provrörsbefruktning med ett ägg donerat från en yngre kvinna.


 


************ANNONSER***********

- Vi skrattade allihop när vi läste om öronljusen. Det där kan ju aldrig fungera, sa vi. Men hur som helst vi köpte en sats för att pröva . Den tog slut första dagen. Helt otroligt! Kan du skicka femtio till?...

- Har du själv prövat öronljus`? Egenvård eller ett bra komplement för kroppsterapeuter! /siem/oronljus.html

*********************************

- Du får skicka trettio kilo till, sa terapeuten i telefonen, jag har gjort slut på det som du skickade för två veckor sen. - Dom är som tokiga i det, dom äter det, har det på maten, dricker det, badar i det, har det som deodorant och gud vet vad....VAD?

- Himalayasalt,, så klart, se http://www.levandevatten.nu/Salt/

**************************************

PROBLEM EFTER PENICILLINKUREN?

Candida, fotsvamp, parasiter, dysbios, tarmproblem, förstoppning?
/siem/tarmrening.html/
/siem/tarmrening.html
/siem/tarmrening.html/ZER.html

**********************************

EN RIKTIG HISTORIA!
http://www.klokast.se/Myst

************ANNONSER***********

Det urgamla hav där livet en gång lärde sig att leva
torkade långsamt ut till en saltskorpa
som under miljontals år fördes till bergens topp
Där hämtar människor ännu Himalayasalt
Tillsätt bara vatten och ljus!
http://www.levandevatten.nu/Salt
PS Även enstaka förpackningar expedieras.
Provförpackning medsändes på begäran vid andra köp av t ex öronljus, böcker etc.

********************************

VATTENRENING
Bekymrad över ditt dricksvatten? Föroreningar? Bismak? Bekämpningsmedel? Tungmetaller?
Äntligen en vettig och bekväm lösning:
http://www.klokast.se/Carbonit/

********************************

GOD SÖMN ÄR LIVSKVALITET!
Du sover en tredjedel av livet. Unna dig en god sömn! Visste du att du kan prova 30 dagar med returrätt? Se http://www.klokast.se/Tempur/

*************ANNONS********

Två verkligt tradtionella naturmedel - NEEM och NOPAL
Lämpliga för egenvård o terapeuter
http://siem.naturespharmacy.dk

******************************

DELTA I UPPROPET "GRANSKA VACCINATIONERNA" på

http://www.petitiononline.com/siemvacc/petition.html


Ulf Brånell, dipl biopat
SIEM/Kloka Gubben & Sanslösa Tanten AB

ADD ADHD Afte Akupunktur Allergi Alternativ Cancerbehandling Alzheimers sjukdom Amalgamskador Antibiotika Ateroskleros Autism Aspartam

Barnsjukdomar Belastningskador Blåskatarr

Cancer Celluliter Celiaki

C-vitamin

DAMP Den nya medicinen Depression; Diarré Difteri Dyslexi Diet

Hamer Högt blodtryck Hemorrojder Hepatit B Hicka Hjärt- o kärlsjukdomar Homeopati Hormonstörningar Huvudvärk

Influensa Insektsbett Impotens Ischias

Kikhosta Kolik Kronisk trötthet Kurser Kloka Gubben Kloka Gubben & Sanslösa Tanten AB

Läkemedelsbiverkningar Leukemi Lumbago

Mässling Migrän Munblåsor

Sjuka Hus Spädbarnsgulsot Spädbarnskolik Stelkramp

Tandfyllnadsmaterial Tarmrening Tinnitus Trög mage Tungmetallskador Tunntarmsinflammation Tarmproblem, tarmflora

Urinvägsinfektion Utbildning

Vaccinationer Vaccinationsskador Vetenskapskritik WEB-kurs Värk Vårtrötthet;

Åderförkalkning

Överkänslighet ÖronljusEksem Elallergi Encephalit

Föda hemma Förgiftningssyndrom Förkylning Förlossning Förstoppning Ljusbehandling; FASS Fibromyalgi Fluor

Galna-ko-sjukan Gifter Glutenöverkänslighet Graviditet Gulsot

Nässelfeber Naturmedicinsk mottagning Nyfödda barn

Obstretik Ont i örat Ont i ryggen

Påssjuka Penicillin Polio Pollenallergi

Rådgivning Ryggskott

Sexuella problem Shizofreni